Bjöd Anette på den här till förrätt. Yummy for my tummy! Löken bara smälter i munnen.
Bakad purjolök med stuvade kräftstjärtar och västerbottensost
4 port
2 stora purjolökar
150 g kräftstjärtar
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 msk vetemjöl
25 g smör
1 kruka dill
100 g västerbottensost
salt
olja
Gnid in purjon med salt och olja, baka i ugnen på 225 grader tills den blivit mjuk (ca 40 min). Ta ut och dela på längden.
Fräs smör och mjöl utan att ge färg, i med mjölk och grädde under vispning. Låt koka 5 minuter.
Smaka av stuvningen med salt och 1 kruka finhackad dill. Vänd till sist ner kräftstjärtarna.
Placera stuvningen på snittytan av löken och toppa med osten.
(Recept från Mitt kök)
-Mama Skogly ♥
Mmm...gott, gott! Perfekt förrätt! :)
SvaraRaderaHa en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Ha en fin måndag, Lana!
RaderaSer jättegott ut!
SvaraRadera