Jag vill även passa på att hälsa några nya läsare välkomna!
Ha en god torsdag, kamrater!
Rabarberkompott med vit chokladmousse
10 port
1 kg rabarber
2 1/2 dl socker
2 apelsiner
1 tsk malen kanel
1 msk maizenamjöl
1 gelatinblad
200 g vit choklad
100 g vit choklad till servering
5 dl vispgrädde
1.Skala rabarbern. Skär i 5 cm stora bitar.
2.Lägg rabarbern en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel.
3.Koka försiktigt i 8-10 minuter. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten. Låt svalna.
4.Lägg gelatinbladet i kallt vatten några minuter. Hacka choklad.
5.Koka upp 1/5 av grädden i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen (lämna lite choklad till garnering).
6.Tillsätt gelatinbladet och rör tills det löst upp sig helt. Låt svalna.
7.Vispa resten av grädden. Vänd försiktigt ner chokladblandningen.
8.Fördela kompotten i portionsglas eller skålar. Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad.
-Mama Skogly ♥
Ser jättegott ut! Våra rabarber trivdes inte alls där vi hade dem så de dog, vilket betyder att det inte blev några rabarber alls i år för oss.
SvaraRaderaAj då. Ni får ta nya tag nästa år!
RaderaÅh, så gott. Rabarber tackar jag inte nej till :) Kram
SvaraRaderaKram!
Radera