Söta snittar bjuder jag på idag.
Mjölkchokladsnittar
ca 16 stora
175 g rumsvarmt smör
½ dl strösocker
½ dl brun farin
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad, hackad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Rör ihop mjukt smör och strösocker med elvispen.
2. Rör ner sirap och sedan alla övriga ingredienser.
3. Knåda ihop degen, det tar en stund innan den går ihop.
4. Forma degen till en rulle, lika lång som bakplåten. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper och platta till den lite.
5. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Den är färdiggräddad när ovansidan spricker lite och den känns fast när på trycker på den. Viktigt att inte övergrädda den.
6. Låt längden svalna i ca. 5 min, skär den sedan i sneda bitar. Låt kallna på plåten.
-Mama Skogly ♥
Mums, choklad är alltid gott att ha i! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack! Du med!
RaderaÅh vad gott, här har vi bakat pepparkakor idag :-)
SvaraRaderaNajs. Då luktar det jul hos er... :D
Radera