Goda skorpor i en vacker burk. God jul Anette! Den här fick du!
Kalasgoda kardemummaskorpor
Ca: 20 skorpor Tid: 2 timmar och 45 minuter
125 gram rumstempererat smör
1 dl farinsocker
1/2 dl rörsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
3 dl havregryn
3 1/2 dl siktat vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 1/2 dl mjölk
2 msk nystött kardemumma
Rör smör, farinsocker, rörsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt hela ägget, och blanda. Blanda växelvis ned havregryn, siktat vetemjöl, bakpulver, kanel och mjölken.
Tillsätt sist stött kardemumma och blanda. Forma två längder på en bakpappersklädd bakplåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. Skär dem genast i sneda snittar. Låt sedan skorporna torka på 100 grader i en till två timmar tills de är torra.
(recept från Elle Mat & Vin)
-Mama Skogly ♥
Skorpor har jag aldrig testat faktiskt, får bli det :-)
SvaraRaderaGanska enkelt, gott och hållbart!
RaderaSer mycket gott ut!
SvaraRadera:D
Radera