söndag 8 december 2013

Kycklingfilé med bacon och fransk löksoppa

Jag gjorde en snabbare version i stekpannan med strimlad filé för jag hade lite bråttom, men här kommer originalreceptet. Gott och enkelt!



Kycklingfilé med bacon och fransk löksoppa

4 pers

4 kycklingfiléer
1 paket bacon stekt i strimlor
1 påse fransk löksoppa
3 dl matlagningsgrädde
3 dl crème fraiche
ev. lite mellanmjölk, att späda med
Till servering: pressad potatis och sallad

Skär några snitt i filéerna. Lägg dem sida vid sida i en eldfast form.
Stek strimlad bacon och fördela den över filéerna.
Strö över en påse med löksoppa.
Blanda grädde och crème fraiche och häll över så att blandningen täcker filéerna. Om vätskan inte täcker filéerna så späd med mjölk. Täck formen med plast eller folie och låt stå i kylskåp över natten.
Sätt in formen i ugn, 175 grader, cirka 40-60 minuter eller tills kycklingen är färdig (innertemperatur 70 grader).



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar