Ännu en söndagsnatt med löjligt lite sömn. Jag tror jag har vaknat en ziljarrd gånger och vridit och vänt mig. Inte okej. Nu är det bara att hoppas på att man får mer sömn kommande natt.
Goda vegetariska biffar. Kan ätas som huvudrätt med t ex potatisklyftor, sallad och tzatziki, eller som tillbehör till en köttbit eller fisk.
Squash- och halloumibiffar
4 portioner
750 gr squash
2 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 ägg
250 gr halloumiost
½ dl Maizena
1 dl panko
2 tsk hackad fryst basilika
2 tsk hackad fryst persilja
1 tsk hackad fryst röd chili
svartpeppar
smör till stekning
Riv squashen grovt och lägg i durkslag eller stor sil, salta mellan varven och låt det stå minst 30 minuter att rinna av. Tryck gärna till squashrivet med jämna mellanrum, det är åtminstone 2 dl vätska om inte mer som kommer att försvinna och ju mer desto fastare biffar får man.
Riv halloumiosten grovt, blanda med äggen och kryddorna. Skala och finhacka den gula löken och fräs den mjuk i olja, tillsätt riven vitlök och låt den fräsa med. Låt lökblandningen svalna och blanda sedan ner i ostblandningen tillsammans med squash, maizena och panko. Smaka av kryddningen.
Värm en stekpanna med rikligt med smör och stek biffarna i 2 ½ minut på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Servera gärna tzatziki till.
-Mama Skogly ♥
De här låter mycket goda! Hoppas du får sova nästa natt. Ha en bra dag, kram!
SvaraRaderaTack, snälla! Kram!
Radera