
Hel kokt kyckling med rotfrukter
Antal portioner: 4
1 stor kyckling
1 gul lök
20 g rotselleri
00 g fänkål
2 morötter
1 palsternacka
30 g kålrot
1 lagerblad
3 vitpepparkorn
1 msk salt
3 salladslökar
1. Ansa, skala och skär lök, selleri, morot, palsternacka, fänkål och kålrot i mindre bitar. Lägg rotsakerna tillsammans med kycklingen i en stor gryta.
2. Fyll på med vatten så att det täcker och koka upp. Skumma noga, lägg i lagerblad, salt och vitpepparkorn och koka upp igen. Låt sjuda i ca 50 minuter, innertemperaturen i kycklingen ska nå 75°. Lägg i salladslökarna de sista minuterna av koktiden.
3. Ta upp kycklingen och håll den varm. Fortsätt koka ihop buljongen till ca 1 liter. Kyl buljongen. Avlägsna fettet. Ta av skinnet och skiva upp kycklingköttet.
(recept.nu)

-Mama Skogly ♥
Det verkar gott!
SvaraRadera