
Hemmagjord hamburgare med friterade lökringar
hamburgerbröd XL
köttfärs
salt och peppar
Knorrs kött och grillkrydda
bacon
isbergssallad
tomat
Max originaldressing
O´learys hot & smokey
ost
friterade lökringar
Stek baconet. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till burgare. Stek i smör och krydda med grillkrydda. Värm bröden på bägge sidor. Gör lökringarna och montera burgaren.
Friterade lökringar
Antal portioner: 4
4 st gula lökar
salt
1 l frityrolja
Frityrsmet:
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 st äggula
2 dl öl
1. Skala löken och skär den i skivor, cirka sju millimeter tjocka.
2. Gör frityrsmeten genom att vispa ihop mjöl, salt och äggula.
3. Späd med ölen till en klumpfri smet.
4. Hetta upp oljan till 175 grader.
5. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera.
6. Doppa lökringarna i frityrsmeten och fritera några åt gången.
7. Låt rinna av på hushållspapper.
8. Salta generöst. Servera direkt.
(recept.nu)


-Mama Skogly ♥
Jag har några gånger gjort friterade lökringar och det är ju bara så gott. Kram
SvaraRaderaJa, visst är det gott! Kram!
Radera