![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMw1bZXG4oy3qbCCqEVxubFVym-8MAiwCMK4mc_i1RIANzBjTl6B_lNDcotL5hAqLqB9aa00uONcT0mEg5PBksHVnSpMxY36Bijkv7cm3txV0DZpLKxAkAEhzO7JnmZWMPulUxI4dQe_E4/s750/DSC_2955+copy.jpg)
Räklåda
500g oskalade räkor
1 paket grädde
1-2 dl mjölk
2-3 msk smör
2 msk mjöl
en skvätt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
dill
lite citronsaft samt skalet
2 tsk sambal
6-8 ägg
7 rostbrödskivor
smält smör
peppar
Koka äggen så de blir hårdkokta. Skär i mindre bitar. Lägg i botten på ugnsfast form. Skala räkorna. Koka ihop grädde, mjölk, vin, fiskbuljong, citron, sambal, dill, peppar. Blanda smöret och mjölet och red såsen så det blir en stuvning. I med räkorna och häll stuvningen över äggen. Ta bort kanterna på brödet och skär i kuber. Lägg brödet längst upp och ringla smält smör över. Gratinera i 175 grader ca 15 minuter, tills brödet är gyllenbrunt. Servera med en god sallad.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9CnI09X9tCM9bjd2SPwiNpSQzK8LXPYRYK5K0EC38xrQ4UIPoEfdqERpiloDlOAR0vK6-gA935JNqslqGtzlQ-yIDYQcudQYmGj6g3TOfMzOm5wxNo5lPM7Bvw_qx5wGnhAgfD_9X6ed6/s500/DSC_2948+copy.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGfUryPC_-_BNkxYW8r2enu3qpd4X_U_6ehqv88K2EZ_tDKBV1IWp7YisrMb7019aBM_O-KpssDkUenaOuNMGD3vpj-P2KJ80MJsodKIld72iE1B1zSlahlRrLHeoUXe1osXS_qVOCk63k/s750/DSC_2952+copy.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7xwEOEAHYMsnIyn5FfAahbzCFK07DrOvfqwyeuM6BDtEFV36HWc4kwUVeXjFAf4x2DCKOjWbniaNYOCmnZfdjFymy-uaOEXhHj7vjaYmK8uocHBOE6cuyI5Fld1U82Gxw4ESPaMCl3mbj/s500/DSC_2961+copy.jpg)
-Mama Skogly ♥
Tack, ja det var en viktig och givande föreläsning!
SvaraRaderaSå bra!
Radera