Det räcker att göra halva satsen med fyllning till dessa muffins, eller så kan man spara resterna och använda som chokladkolasås till glass.
Himmelska kolamuffins
ca 14 st
Smeten:
100 g smör
2 st ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllningen:
50 g smör
1 ½ msk mjöl
1 ½ dl socker
1 ½ msk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret.
Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke för att sedan hälla över blandningen i ägg och socker smeten.
Rör runt så att det blandas ihop och blir en smidig, brun smet.
Skeda upp smeten i muffinsformar. Fyllt inte på för fullt!
Grädda i ca 15 min i ugnen på 175 grader. Låt svalna. Tryck i mitten med fingret så det blir en grop.
Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och låt det koka tills smeten tjocknar. Vilket bara tar några minuter, ca 5 minuter. Rör om hela tiden så att det inte bränns vid.
Fördela fyllningen i chokladformarna och låt svalna.
Det går utmärkt att förvara dem i frysen. Bara att du tar fram dem drygt 20 min före servering.
(recept från Matklubben)
-Mama Skogly ♥
Oh, yummy! Ha en bra dag!
SvaraRaderaTack Katarina! Hoppas du haft en bra dag!
Radera