Hello Thailand! Det är nästan som man vore där. Om det inte var för minusgraderna och snön ute... Min kollega Thomas blev nog sugen på thaimat när jag satt bredvid honom i lunchrummet med detta i matlådan, för han frågade vad det var som luktade så gott.
Kycklingwok med kokosmjölk
ca 3 port
2 kycklingfiléer
10 cm purjo
0,5 röd paprika
1 brk strimlade bambuskott
100 g vitkål
250 g blomkål
1 bunt broccoli
en klick rör currypasta
en skvätt fisksås
1 brk kokosmjölk
lite riven, färsk ingefära
några limeblad
1 förp miracle noodles (LCHF)eller glasnudlar
Till servering: färsk koriander
Strimla kycklingen och fräs i smör. I med strimlad purjo och strimlad paprika. I med bambuskott och strimlad vitkål. Låt fräsa. I med röd curry, fisksås, kokosmjölk, ingefära, limeblad och låt koka ihop. I med broccoli och blomkål i bitar. Låt koka tills det mjuknat. Koka nudlarna enligt anvisning och i med dem. Servera med färsk koriander på topp.
-Mama Skogly ♥
Ja det var god soppa, enkel med :-)
SvaraRaderaIbland kan det enkla vara gott nog! :D
Radera