Ni kanske har börjat ledsna på dessa, men det är ju bara sååååååååå gott! Här kommer ännu en variant.
Smörgåstårtebakelse
2 st
6 franskskivor
Lager 1:
0,5 dl gräddfil
1 liten burk tonfisk
5 cm purjolök, hackad
svartpeppar och salt
Lager 2:
bostongurka
skinkost
Runt om:
1,5 dl grädde, vispad
1 msk chilisås
1 msk kaviar
svartpeppar
Dekoration:
ostkrokar
räkor
konserverade mandarinklyftor
gurka
jordgubbe
Skär bort kanterna på brödet. Blanda lager 1 och bred på brödet. På med nästa bröd. Bred på boston och sedan skinkost. På med sista brödet. Gör "runt-om-blandningen och bred runt kanterna på bakelsen. Doppa kanterna i krossade ostkrokar. Bred lager ovanpå bakelsen och på med ostkrokar. Dekorera med t ex räkor, mandarinklyftor mm.
Dessa görs med fördel dagen innan så de hinner safta till sig.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar