Grannarna kom på middag i lördags och till efterrätt bjöd vi på den här. Danne och Max hade bakat den och jag gjorde glasyren.
Kladdkaka med After eight-glasyr
200 g mörk choklad
3 ägg
2,5 dl socker
200 g smör
3 dl mjöl
Glasyr:
1 dl grädde
25 g smör
20 plattor After eight
Smörj en form med löstagbar kant. Smält smöret i kastrull och bryt chokladen i bitar. Låt chokladen smälta i smöret. Vispa ägg och socker poröst. I med mjöl och chokladblandningen.Häll smeten i formen och in i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20 minuter. Låt kakan sedan svalna innan glasyren ska på.
Glasyren:
Lägg smöret, chokladen och häll grädden i kastrull. Fjuda på och låt det smälta. Bred smeten över kakan och låt stelna.
-Mama Skogly ♥
Smarrigt!
SvaraRadera:D
RaderaJösses den ser god ut!
SvaraRaderaDet var den. Och man behövde inte nån stor bit, för den var mäktig.
Radera