En fräsch förrätt med asiatisk touch.
Marinerad avokadosallad med frästa räkor
4 portioner
2 lime, saften
3 msk olivolja
4 avokado, i grova bitar
1 röd chili, urkärnad och hackad
2 salladslökar, tunt skivade
1 kruka koriander, plockade hela blad
Salt och svartpeppar
4 hg (färska) skalade räkor
Olivolja att fräsa räkorna i
(Ev två tunt skivade vitlöksklyftor)
Blanda lite mer än hälften av limesaften med olivolja, avokado, chili, salladslök och koriander. Spara gärna några blad till garnering. Smaka av med mer limesaft, salt och svartpeppar.
Hetta upp en stekpanna och fräs hastigt räkorna i olivolja (och vitlök). Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med räkorna. Garnera med korianderblad.
(Recept från Två små kök)
-Mama Skogly ♥
Ser fantastiskt gott ut! Skaldjur kan jag sakna ibland!
SvaraRaderaDet förstår jag. Hoppas att du hittar nåt substitut.
Radera