söndag 18 maj 2014

Köttfärspaj med fetaost och kronärtskockor

Jag VABar vidare. Alfred har hostat så han är slut som artist. Mitt halsont verkar dock inte ge med sig. Är nu inne på dag 6... Jag räknar dock med jobb imorgon. För så här kan vi inte ha det.

Gjorde en matig paj förra lördagen som blev väldigt god och mättande. Vill man ha den low carb så byter man ut pajdegen eller skippar den helt.



Köttfärspaj med fetaost och kronärtskockor

Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g smör
2-3 msk kallt vatten

Fyllning:
400 g färdig köttfärssås (hade rester i frysen)
3 ägg
3 dl grädde
salt och peppar
3 dl riven västerbottensost
1 tomat
1 fetaost
några inlagda kronärtskockor

Till garnering:
1 liten rödlök
peperoni

Mixa ingredienserna till pajdegen och tryck ut i form. Nagga med en gaffel. Förgrädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.

Blanda köttfärssåsen med ägg, grädde, riven västerbottensost, salt och peppar. Slå det i pajskalet. Tryck ner kuber av fetaost och delade kronärtskockor. Lägg tomatskivor överst och in i ugnen i 30 minuter.

Dekorera pajen med rödlöksringar och peperoni.

Servera med sallad och en god vitlökssås.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Hoppas ni blir pigga snar!
    Krya på er!
    Pajen ser ut och låter jätte gott! Mums!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera