Såg en snubbe på Vad lagar du till middag ikväll som gjort en liknande kräm, så jag kastade ihop ett eget recept. Spännande och annorlunda. Serverad i en av de fina, nya tallrikarna jag fått av Anette.
Het rabarberkräm med ingefära och kanel
2 port
225 gram rabarberstjälkar
2 dl vatten
0,75 dl strösocker
1,25 msk potatismjöl
chili flakes
0.25 tsk mald ingefära
0,25 tsk kanel
1. Skölj och skala eventuellt rabarbern. Skär i mindre bitar.
2. Koka upp vatten och socker och lägg i rabarberbitarna.
3. Låt koka ca 5-10 minuter tills rabarbern mjuknar och delar sig. Krydda med chili flakes, ingefära och kanel.
4. Blanda potatismjölet med lite vatten. Häll ned i grytan samtidigt som du rör om.
5. Låt koka upp på svag värme. När du ser den första bubblan på ytan är krämen klar.
-Mama Skogly ♥
Mums vad gott!!
SvaraRadera:D
RaderaRabarberkräm är så gott. Jag har aldrig haft i ingefära, men det måste ju bli gott.
SvaraRaderaTrue that!
Radera