tisdag 24 juni 2014

Mexikanskt ost- & jalapeñobröd

Ett spännande bröd som Anette hade bakat till buffén.



Mexikanskt ost- & jalapeñobröd

1 bröd

50 g jäst

4 tsk socker

2 tsk flingsalt

1 dl olivolja

3 dl fingervarmt vatten

7-8 dl vetemjöl special

50 g smör

2 dl riven cheddarost

2 msk inlagda jalapeños, hackade

1/2 dl koriander, hackad


Blanda jäst, socker, salt, olja och finger­varmt vatten (37 grader) i en degbunke och rör tills jästen löst sig i vätskan.

Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Jäs degen i bunken under en kökshandduk i 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.

Knåda och rulla degen till en korv och skär i cirka 4x4 centimeter stora bitar.
Lägg bitarna i en bunke och blanda runt dem med ost, smör, jalapeños och kori­ander.

Smörj en kakform (23 cm i diameter) och stjälp upp degen i formen.

Baka i 30 minuter eller tills brödet fått en gyllene färg. Låt gärna stå och svalna något före servering.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar