Ett spännande bröd som Anette hade bakat till buffén.
Mexikanskt ost- & jalapeñobröd
1 bröd
50 g jäst
4 tsk socker
2 tsk flingsalt
1 dl olivolja
3 dl fingervarmt vatten
7-8 dl vetemjöl special
50 g smör
2 dl riven cheddarost
2 msk inlagda jalapeños, hackade
1/2 dl koriander, hackad
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke och rör tills jästen löst sig i vätskan.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Jäs degen i bunken under en kökshandduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Knåda och rulla degen till en korv och skär i cirka 4x4 centimeter stora bitar.
Lägg bitarna i en bunke och blanda runt dem med ost, smör, jalapeños och koriander.
Smörj en kakform (23 cm i diameter) och stjälp upp degen i formen.
Baka i 30 minuter eller tills brödet fått en gyllene färg. Låt gärna stå och svalna något före servering.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar