Caesarsallad med kycklingspett och bacon
4 port
2 kycklingspett (se recept nedan)
1 paket bacon
6 skivor lantbröd
parmesan
romansallad
caesardressing (se recept nedan)
Gör kycklingspetten och låt svalna. Gör dressingen.
Stek baconet knaprigt.
Skär brödet i kuber och rosta dem i lite smör tills de blir frasiga.
Riv salladen i bitar och lägg på tallrik. På med dressing, riven parmesan och brödkrutongerna. Lägg spettet på sidan och toppa med baconskivor.
Marinerade kycklingspett
2 kycklingfiléer
Caj P´s vitlöksmarinad
soja
kycklingfond
torkad dragon
grillkrydda
Skär kycklingfilén i två delar på längden. Marinera och trä upp på spett.
Grilla eller kör dem i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter, beroende på storlek.
Kolla att de är genomstekta. Köttsaften ska vara genomskinlig, inte rosa.
Caesardressing
2 äggulor
2 dl matolja
0,5 msk dijonsenap
6 inlagda sardeller med kapris i
1 dl parmesanost, riven
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil
2 tsk citronsaft
Salt
Nymald svartpeppar
Mixa alla ingredienser utan olja och gräddfil i en matberedare.
Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle under mixning. Rör sist i gräddfil.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar