En god och söt efterrätt. Man kunde nog ha minskat på sockret för den blev söt naaaanting.
Jordgubbskompott med topping
10 portioner
1 liter jordgubbar
2 dl strösocker
1 st vaniljstång
Till servering:
3 dl crème fraiche
1,5 dl havrekakor, eller annan småkaka
Ansa och skiva jordgubbarna.
Lägg jordgubbar, socker och de urskrapade fröna från vaniljstången i en kastrull.
Låt koka på medelvärme utan lock ca 20 min. Rör då och då. Kompotten är klar då jordgubbarna har kokat sönder och kompotten tjocknat lite. Låt svalna och ställ in kompotten i kylen, gärna över natten.
Vispa crème fraichen fluffig.
Servera kompotten i små kaffekoppar toppad med crème fraiche och kaksmulor.
(recept från Coop)
-Mama Skogly ♥
Ser ju så gott ut!
SvaraRaderaTack, snälla du!
Radera