tisdag 30 december 2014

Stekt kungskrabba med brynt smör och citron

Känner mig bättre idag. Nacken känns inte lika stel och jag fryser inte heller. Men jag hade en hemsk mardröm vid 4-blåset och det tog flera timmar att somna om efter det. Idag ska nyårsmaten inhandlas och bordet ska dukas.

Inte den vackraste förrätten, men en riktigt, jäkla god. Serverade ett gott bröd till.


Stekt kungskrabba med brynt smör och citron

50 g + 1 msk smör
1 vitlök
1/2 tsk flingsalt
2 citroner
1 krm nymald svartpeppar
4 kvistar backtimjan
500 g kungskrabb-ben

Tillagning: 20 min

1. Ta krabbköttet ur skalen. Lägg det i kylen till servering. Bryn 50 g smör i en kastrull. Häll smöret i en skål och ta bort skummet med en sked. Häll över den klara vätskan i en ny skål och kasta bort bottensatsen.
2. Halvera citronerna. Grilla dem med snittytan nedåt i en het stekpanna.
3. Skala och grovkrossa vitlöksklyftorna. Fräs vitlök och timjankvistar i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt krabban och stek ca 10 se­kunder på varje sida. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg krabban på ett fat och strö över vitlök och timjan. Ringla över det brynta smöret. Servera med de grillade citronerna, som pressas över.
(Recept från Allt om mat)


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar