Olof Hasslow är gästkock idag. Här är efterrätten de bjöd på. Slurp. Som romerska bågar, fast glass.
Apelsinparfait
6 portioner
3 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
skal och saft av 1 apelsin
1 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
Vispa äggulor och socker pösigt. Rör i vaniljsocker, apelsinskal och -saft.
Vispa crème fraichen tills den blir hård. Vispa grädden.
Vänd ner crème fraiche och grädde i smeten, och häll den i en form. Frys in i minst 4 timmar.
Stjälp upp vid servering och servera med chokladsåsen.
Chokladsås
1 dl grädde
1 dl socker
3 msk kakao
Koka tills det tjocknar.
-Mama Skogly ♥
Apelsin och choklad - ja tack :)
SvaraRaderaSmaskigt! Jag testar detta ikväll men byter ut sockret mot Sukrin Gold.
SvaraRadera