Här kommer ännu ett tips på en härlig efterrätt till midsommar. Receptet är från Mitt kök. Enligt receptet räcker det här till 4 portioner, men jag vill påstå att det räcker till fler. Servera gärna fler jordgubbar på sidan om, så man får ta fler.
Fläderpannacotta med jordgubbar och mynta
6-8 port
3,5 dl grädde
3/4 dl socker
0,5 vaniljstång
några färska myntablad
3,5 ark gelatin
1,5 dl koncentrerad flädersaft
Till garnering:
jordgubbar
mynta
jordgubbsblommor
Skrapa fröna ur vaniljstången.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Koka upp grädde, strösocker, vaniljstång och krossade myntablad.
Ta kastrullen från plattan när det kokat upp.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem tills de smält.
I med flädersaften.
Sila av och häll i små portionsformar och låt stå i kylen några timmar.
Garnera och servera.
-Mama Skogly ♥
Ser så gott ut ock vilka fina bilder!
SvaraRaderaTack, vad glad jag blir! :D
Radera