På midsommarafton åt vi tre olika pajer och grillade lite. Här kommer en väldigt god och midsomrig paj. Bokmärk till nästa midsommar, eller så får jag väl påminna er då. Receptet är från Hemmets veckotidning.
Frestande midsommarpaj
Pajdeg:
3 dl mjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
200 g matjessill
7-8 kokta färskpotatisar
2 salladslökar
1 knippe gräslök
Stanning:
4 ägg
3 dl gräddfil
1 dl västerbottensost
1-2 msk sillspad
Garnering:
matjesbitar
citron
dill
Kör degingredienserna i mixer. Tryck u t i pajform och ställ kallt.
Nagga och förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
Låt matjesfiléerna rinna av, men spara av spadet.
Skär potatisen i tunna skivor och sillen i små tärningar.
Skölj, ansa och strimla salladslöken.
Fördela sill, potatis och lök i pajskalet.
Klipp över gräslök.
Vispa samman ägg och gräddfil. Vänd ner ost och sillspad. Slå över pajen.
Lyft lite på fyllningen så stanningen rinner ner.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 30 minuter.
Garnera inför servering.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar