En julig start på dagen efter ett tips från min kollega Ulrika. Enkelt att göra är det också...
Saffransgranola
Portioner: 1 liter
5 dl havregryn
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl riven kokos
1 dl koncentrerad äppeljuice
1/2 g saffran
2 msk rapsolja
2 msk honung
2 krm salt
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos i en bunke.
Koka upp äppeljuicen och blanda med saffran, olja, honung och salt.
Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Strö ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
Ställ in i mitten av ugnen och rosta 20-25 minuter. Rör om då och då.
Låt svalna och häll upp i en burk.
(recept från Ica)
-Mama Skogly ♥
Granola är så gott!
SvaraRaderaJa, mums!
Radera