Idag dammar vi av en gammal 70-talsklassiker. Den testades förra helgen och var mycket mumsig.
Fläskfilé Caruso
4 port
600 g fläskfilé
salt och peppar
smör och rapsolja
200 g färdig bearnaisesås
100 g fryst grön sparris
100 g skalade räkor
Rödvinssky:
1 dl rödvin
2 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
majsstärkelse
soja
Till servering:
pommes frites
broccolibuketter
minimorötter
persilja till garnering
1. Koka upp vin, vatten och fond till rödvinsskyn. Red med majsstärkelse och sjud i 5 minuter. Färga med sojakulör och smaka av med salt och peppar.
2. Putsa köttet och skär det i 8 lika stora skivor som bankas ut. Stek köttet i lika delar smör. Salta & peppra efter vändning.
3. Sjud sparris, broccoli och minimorötter i saltat vatten. De ska ha tuggmotståndet kvar. Lägg upp i ordning rödvinssky, kött, rumstempererad bearnaisesås, sparris, räkor och överst på toppen persilja. Garnera med varma grönsaker och servera pommes frites till.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar