Greetings från Ostvik. Vi har dragit hit husvagnen och firar påsk med våra kompisar. Ikväll blir det grillat och till efterrätt blir det den här. Jag hade inne den lite längre tid. Den doftar i alla fall underbart! Glad påsk, kära läsare!
Kladdkaka med passionscheesecake
1 kaka
250 g smör
200 g vit choklad, hackad
1 dl strösocker
4 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 limer, rivet skal och saft
Fyllning:
200 g färskost
2 passionsfrukter
1 dl strösocker
1 äggula
Garnering:
Färska eller frysta bär
1 passionsfrukt
ev citronmeliss
1. Sätt ugnen på 180°. Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen, ställ åt sidan.
2. Smält smöret, låt svalna något. Lägg i choklad och låt den smälta, spara lite till garnering. Rör ner socker och ägg, ett i taget. Sikta ner mjöl och rör i lime.
3. Häll smeten i en springform, ca 25 cm i diameter. Klicka fyllningen ovanpå. Om du vill kan du dra en kniv genom fyllningen för att forma hjärtan.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, strö på den sparade hackade chokladen och grädda ytterligare ca 15 minuter. Den ska vara dallrig i mitten när den är klar.
5. Låt svalna och garnera med bär, passionsfrukt och citronmeliss.
(recept från Allers)
-Mama Skogly ♥
Den ser sååå otroligt god ut!
SvaraRaderaTack fina du!
Radera