Enkel kladdkaka med lakritssmak.
Lakritskladdkaka med kinapuffstäcke
3 ägg
3,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 g smält smör
2 nypor flingsalt
1 rulle lakritscenter
Topping:
200 g mjölkchoklad, saltlakrits
1 påse kinapuffar, 210 g
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna något.
Rör ihop ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten.
Rör sist ned smöret.
Smöra och bröa en springform.
Fördela smeten i formen.
Dela centerbitarna i två delar och tryck ned i smeten.
Ställ in i ugnen 20-30 minuter, den ska vara lite lös i mitten.
Topping:
Smält försiktigt chokladen i mikron.
Bred chokladen över kladdkakan.
Tryck försiktigt ut kinapuffar över hela kladdkakan.
Låt stelna i kylen i ca 2 timmar.
-Mama Skogly ♥
Så gott med lakrits och choklad.
SvaraRaderaJa, riktigt gott!
RaderaHej, följer din matblogg o testat👍 Den här kladdkakan såg god ut, vad har du på grädden?
SvaraRaderaHej, följer din matblogg o testat👍 Den här kladdkakan såg god ut, vad har du på grädden?
SvaraRaderaSå roligt att höra På grädden har jag ringlat Hershey´s jordgubbsås. Den köpte vi med oss från Thailand. Men den går nog att beställa på nätet om du googlar. Ha en fin dag.
Radera