Jag vet inte hur många som är från Skellefteå med omnejd, men såg ni matchen igår? Vilken rysare! Jag var svettig efteråt. Maj. Gadd. Men nu är vi i final. Well played, SAIK!
En gammal klassiker och nåt som alltid uppskattas hemma är stekt korv och stuvade makaroner. Varför krångla till det, liksom? Ha en god torsdag, kamrater!
Stuvade makaroner
6 dl idealmakaroner
1 msk smör
1,5 msk vetemjöl
5,5 dl mjölk
salt
peppar
ev en nypa socker
ev riven muskot
Koka 6 dl makaroner i lättsaltat vatten. Smält smör i en panna och i med mjölet. Rör runt. Häll på mjölken och vispa lite. Krydda med valfritt ovan. Koka i ca 5 minuter och slå över de kokta, sköljda makaronerna.
-Mama Skogly ♥
Mums! En av min absoluta favoriter sen barnsben, men jag kokar dem direkt i mjölken utan att stuva dem och så smaksätter jag med kardemumma. Antagligen någon i min släkt som någon gång bytt ut muskotten mot kardemumma istället, och så har makaronerna fortsatt att lagas sedan dess :)
SvaraRaderaAllt gott!
/ Birgitta
Att koka mackisarna i mjölken har jag hört att många gör. Men aldrig att man har kardemumma i. Så spännande!
RaderaIbland är det enkla det godaste :) Ha en fin dag!
SvaraRaderaDu har så rätt, så rätt!
RaderaMin familj använder också kardemumma till stuvade makaruner och kokkar dom i mjölk.
SvaraRaderaOj, det lät spännande!
Radera