Anette och Robert bjöd på en himlarnsch god pyttipanna. Grymt god kan jag tala om.
Grekisk delikatesspanna
Receptet är beräknat för 6 personer.
1 kilo lammbog eller lammsadel
1,8 kilo potatis
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
3 tomater
1 burk fetaost i kuber
Marinad:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1,5 dl olivolja
1-1,5 tsk sambal oelek
2 msk soja
Skär loss och strimla köttet från 1 kilo lammbog eller lammsadel och lägg i marinad över natten.
Smörj en långpanna och lägg i ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten), salta över.
Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter.
Ta ut pannan och strö över köttet och marinaden.
Strimla 1 röd och 1 gul paprika samt 1 gul lök, strö över.
Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i kuber.
In i ugnen igen i ca 35-40 minuter.
Serveras med kall sås och en vanlig sallad.
Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
ev lite pressad lime
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar