Erica skickade med mig alla ingredienserna till hemmagjorda hamburgare. Och allt var hemmagjort! Här kommer receptet på hennes gooooda ketchup med lite sting.
Hemmagjord ketchup
1 burk passerade tomater ( jag tog Mutti körsbärstomater)
5 röda tomater
150 g fänkål
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
olivolja
3 msk tomatpuré
0,5 dl socker
0,5 dl ättika 12%
1 röd chili
0,5 dl färsk basilika el 1 msk torkad
0,5 msk riven färsk ingefära
1 -2 msk röd balsamvinäger
salt & nymald svartpeppar
Hacka fänkål, chilin och den gula löken i småa bitar och fräs i olivoljan i en stor gryta.
Pressa ner vitlöken och ner med de övriga ingredienser.
Låt puttra minst i 30 min på svag värme.
Smaka av och balansera smakerna med vad det som fattas.
Kör med stavmixern.
Häll röran genom en finmaskig sil.
Häll upp på väl rengjorda flaskor/ burk.
Det som blir kvar i silen är gott att röra ner i nykokt pasta!
-Mama Skogly ♥
Låter gott och hamburgaren ser sååå god ut :)
SvaraRaderaTack! Den var supermumsig!
Radera