Min vän Katarina Eriksson tipsade mig om dessa glutenfria langos. De blev huuur goda som helst. Frasiga och smarriga.
Glutenfria langos
12 st (lite större)
1 pkt jäst
4 små kokta potatisar
6 dl fingervarmt vatten
4 tsk salt
2 msk fiberhusk
15 dl mjölmix, Finax
2 ägg
Till friteringen: Rapsolja eller annan passande olja
Att pensla bröden med: vitlökssmör
Smula sönder jästen och lös upp den i det fingervarma vattnet. Pressa potatisarna och blanda ner dem tillsammans med ägg,mjölmix, fiberhusk och salt i degspadet. Jäs under bakduk i 30 min. Dela upp degen i 20 bitar, tryck ut varje degbit till en rund platta ca 1-2 cm tjock.
Fyll en stekgryta/kastrull med rapsolja, låt den bli het. Lägg ned en degbit, vänd den så att båda sidor blir lätt gyllenbruna. Lyft upp brödet och lägg det på en plåt eller ett galler, pensla med vitlöksolja/vitlökssmör.
Varmhåll bröden i ugnen medans resten friteras.
Servera langosen med crème fraiche, hackad rödlök, räkor, svart kaviar, riven ost och grillkrydda.
Och så här nöjd är man när man ätit en sån.
Recept från glutenfrikost.se.
-Mama Skogly ♥
Ser goda ut! Vilken härlig sista bild :)
SvaraRaderaTack, fina du!
SvaraRaderaSjälv funderar jag på att mjölkfri potatismospulver borde fungera istället för potatis. O skall byta mixen mot en riktigt glutenfri (utan vetestärkelse) och mjölkfri.
SvaraRaderaHaha då är enda problemet att jag aldrig ätit en vanlig langos. De fanns inte här när jag fick min diagnos för snart 30 år sedan.
Härlig bild på lillkillen!
Bakade mina med grund i receptet men på måfå och med potatismospulver. De blev goda och jag tog med en till konditori med för att kunna fika mwd räkmacka. Här tänkte jag bifoga foto men ser inte att det är möjligt.
RaderaÅh så spännande! Synd att det inte gick bifoga bild. Kul att du delade med dig av dina erfarenheter i alla fall!
RaderaBlir dagens middag!
SvaraRadera