Idag ska vi på bröllop. Patrik och Anna gifter sig. Ska strax iväg och fixa frillan.
Svärmor och svärfar bjöd på surströmming och den här godbiten.
Jordgubbs- och nektarinflarn med mascarponekräm
8 port
1 rulle smördeg, 250 g
4 nektariner
8 jordgubbar
1 msk potatismjöl
2 msk florsocker
Mascarponekräm:
150 g mascarpone
1 dl grädde
2 msk florsocker
0,5 lime, rivet skal samt lite saft
1-2 msk mynta, hackad
Till serveringen:
limeklyfta
mynta
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en skärbräda.
Dela den i 8 rektangulära plattor. Vik upp kanterna och tryck till en smal kant runtom på varje del.
2. Lägg över plattorna på bakplåtspappersklädd plåt. Nagga och förgrädda i 10 minuter i mitten av ugnen.
3. Skölj nektarinerna och jordgubbarna. Dela nektarinerna och skala bort skalet.
Skär i tunna skivor. Snoppa jordgubbarna och skär i skivor.
Blanda frukt och bär med potatismjöl och florsocker i en skål.
4. Fördela blandningen på smördegsplattorna. Fortsätt gräddningen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna på plåten.
5. Gör krämen genom att vispa mascarpone med grädde och florsocker i en bunke.
Tillsätt limeskal, lite saft och mynta.
6. Spritsa en klick kräm på varje flarn, sätt dit en limeklyfta och strö över florsocker.
-Mama Skogly ♥
Gott :)
SvaraRadera:)
Radera