Det här blev verkligen jättegott. Och det var enkelt att göra. Traj änd lajk, kamrater, traj änd lajk. Recept från Matplatsen, men jag la till västerbottensost.
Lax Loranga
4 färska laxfiléer
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
1/2 dl vitt vin
1/2 dl apelsinläsk (Loranga eller Fanta tex)
1 purjo
2 msk klippt färsk dill
Salt & vitpeppar
ca 1- 2 tsk Santa Maria seafood & fish
Till servering:
räkor
ris eller potatis
sallad
Strimla purjon och lägg i en kastrull. Tillsätt grädde, crème fraîche, vin, läsk, dill, fiskkrydda, salt & peppar och koka upp. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor. Låt småkoka ca 10 min.
Lägg laxen i en ugnsform. Häll såsen över. På med riven ost. Gratinera i ugnen 200 C ca 15 min. Toppa med skalade räkor.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar