Syrran bjöd på en grym vegetarisk toast till lunch. Och den picklade rödlöken var the prick over the eye... Om ni know what jag menar.
Kantarelltoast med picklad rödlök
4 skivor surdegsbröd
300 g kantareller
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackad färsk timjan
smör till stekning
4 skivor lagrad prästost långlagrad
Picklad rödlök:
1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 rödlökar
Börja med löken: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumma lagen och låt stå tills den kallnat. Den är sedan klar att serveras men håller ytterligare 1-2 veckor i kyl.
Sätt ugnen på 250°. Stek brödskivorna i smör och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ansa och stek kantarellerna i smör, salta och peppra och strö över timjan mot slutet. Lägg kantarellerna på bröden och lägg på osten. Gratinera högt upp i ugnen 3-5 min tills osten smält. Servera med picklad rödlök. Garnera med färsk timjan.
(recept från Arla)
-Mama Skogly ♥
Så gott. Jag har kantareller i frysen som mina föräldrar hade med sig när de var på besök :)
SvaraRaderaVilken lyx!
Radera