Fick en flaska krondillolja av mina grannar som jag bakade dessa knäckesticks av. Grymt goda att doppa i matyoghurt+krondillolja+salt+peppar.
Fröknäcke med krondillolja
2 plåtar bröd
2 dl majsmjöl (mandel el potatismjöl)
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl krondillolja (Gunnarshögs)
2 dl kokande vatten
flingsalt
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Koka upp vattnet och oljan och blanda ner det i skålen.
Rör ihop till en deg.
Dela degen i två delar.
Lägg ena degen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Lägg ett bakplåtspapper på och tryck ut degen tunt,tunt.
Ju tunnare desto bättre.
Ta bort det övre bakplåtspappret.
Skär rutor i degen, man behöver inte det för man kan bryta bitar av brödet om man vill.
Strö flingsalt över brödet.
Grädda i 150 grader i 30 min.
-Mama Skogly ♥
Vad gott det låter!
SvaraRaderaTack!
Radera