Gjorde en väldigt god korvgratäng, det blev två formar. Den ena stoppade jag i frysen så kan man värma upp den en dag man inte hinner/orkar laga middag.
Korvgratäng med chilisås och ananas
2 formar
800 g falukorv
8 port kokt jasminris
5 dl grädde
1 vitlöksklyfta
1 burk krossad ananas 227/143g
0,5 dl chilisås
1,5 köttbuljongtärning
Caj P´s grillkrydda
svartpeppar
riven ost
1. Koka riset.
2. Skär korven i strimlor och stek i smör. På med grädde, riven vitlök, ananasen med spadet, chilisås, köttbuljongtärningar, peppar. Smaka av med grillkrydda.
3. Lägg riset i botten av två formar. Fördela korvröran över det. På med riven ost.
4. Gratinera i 225 grader i 15 minuter.
-Mama Skogly ♥
Så gott det låter, man kunde säkert byta ut korven mot något vegetariskt.
SvaraRaderaDet kan man säkert göra!
Radera