Fick en burk med finfina syltade valnötter av min kollega Gittan. Gott att äta med ost och kex. Receptet är från Présidentost.
Syltade valnötter
100 g valnötskärnor
3 dl vatten
5 msk honung
1/2 dl balsamvinäger
saft av 1 apelsin
1. Koka valnötterna i vattnet i en gryta i ca 2 min. Låt nötterna rinna av i en sil.
2. Lägg valnötter, honung och balsamvinäger i en gryta tillsammans med apelsinsaften. Koka i ca 5 min. Låt nötterna svalna innan de hälls upp i en liten glasburk och serveras.
-Mama Skogly ♥
Har jag aldrig ätit, men det låter mycket gott!
SvaraRadera:)
RaderaVilken rolig ide:)
SvaraRaderaJa, det var en finemang present till mig som gillar mat!
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera