Chokladbollskladdkaka. Ja, ni hör ju själva. Smaka på ordet. Gott va? Den här pjäsen är inget man leker med. Ingen man säger "nej tack, jag bantar" åt. Den här är the real deal. The mothership of chokladbollar. Glykemiskt index 1540090.
Recept från Sabinas sweet and simple.
Vill också tipsa om en handtvål med fantaaastiskt fräsch doft. Rena fyndet. Sjöbris handtvål från Rusta för 15 riksdaler. Skynda fynda!
Chokladbollskladdkaka
Kladdkaka:
(24 cm form)
200 g smör
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
en nypa salt
3 dl strösocker
Chokladbollssmet:
200 g smör
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
6 dl havregryn
5 msk starkt kaffe
1,5 dl pärlsocker
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i kastrull.
2. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan i kastrullen.
3. Smöra och bröa en form. Grädda ca 20 min. Kakan ska vara kladdig.
4. Knåda ihop alla ingredienser till chokladbollssmeten. Tryck ut smeten på bakbord i en rund form lika stor som kladdkakeformen. Lyft försiktigt och lägg den över kladdkakan. Tryck till försiktigt.
5.Strö över pärlsocker.
-Mama Skogly ♥
Jag kan tänka mig att det här är en mäktig kaka och som passar perfekt med en kopp kaffe. Ha en fin fredag!
SvaraRaderaAbsolut kaffe till! :) Ha en fin lördag!
Radera