onsdag 5 april 2017

Snabb wok med grillad kyckling och nudlar

Jag hade grillade kycklingklubbor över från middagen i tisdags, så det blev lite kylskåpsrens till middagen igår. Det gick sannerligen hem hos grabbarna grus. Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer. Max är allergisk nämligen.

Tips: Om du vill dryga ut middagen. servera woken i rostat pitabröd med lite sweet chili blandat med creme fracihe.


Snabb wok med grillad kyckling och nudlar

2 stor portioner

2 grillade kycklingklubbor
2 paket biffnudlar
rapsolja
2-4 msk sweet chili
1 msk japansk soja
lite kinesisk soja
1 vitlöksklyfta

1. Bena ur kycklingen och klipp i mindre bitar.

2. Koka nudlarna enligt anvisningar, häll av vattnet.

3. Hetta upp olja i stekpanna. Fräs kycklingen och slå sedan ner nudlarna. Klipp lite i dem så det inte blir så långa trådar.

4. Blanda ner sweet chili och soja, riv över vitlök. Rör om tills det blivit varmt. Servera på dirren!


Och så tips på taggfria kaktusar, från Ica Maxi.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: