fredag 26 maj 2017

Tacopaj med fläskfilé

Varför inte variera fredagsmyset med en tacopaj istället? Den här är enkel att svänga ihop och smakar mycket gott. Nu hoppas jag att det utlovade regnet ställer in dagens planer för jag har tomatplantor och sommarväxter som behöver planteras. Vi bestämmer det!


Tacopaj med fläskfilé

500 g fläskfilé
1 gul lök
3 dl skuren vitkål
1 tsk salt
1 påse taco-kryddmix
1 liten burk créme fraiche
1 dl grädde
1 smör/olja att fräsa lök och vitkål i
150 gram riven ost

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
3-5 msk kallt vatten

1. Arbeta ihop degen och ställ den svalt en stund.

2. Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs tills det mjuknar. Lägg åt sidan.

3. Putsa fläskfilén och stek i smör.

4. Tillsätt kryddor, créme fraiche och grädde samt vitkålen. Rör om och låt puttra en stund.

5. Tryck ut pajdegen i formen (ca 25 cm i diameter) och förgrädda ca 10 min, 200 C.

6. Häll i fläskfiléröran och strö över osten.

7. Grädda i 225 grader i ca 25 min. Servera med en god sallad, salsa och gärna avokado.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar