Fruktat gott blev det här kan jag lova! Det här tycker jag ni ska testa. Servera med en god vitlökssås. Vinet som jag blev rekommenderad till på bolaget, var i min smak alldeles för sött. Men det är ju en smaksak.
Vitlökssåsen kom inte med på fotot ser jag nu...
Grillad lax med nudelwok
Lax:
en bit lax
örtsalt
peppar
örtagårdskrydda
lime
sweet chili
1. Marinera laxen med ingredienserna ovan.
2. Grilla laxen.
Nudelwok:
250 g äggnudlar
1,5 grönsaksbuljongtärning
1 ägg
lime
1 röd paprika
0,5 purjolök
250 g broccoli plus stammen
1 stor vitlöksklyfta
sweet chili
soja
olja
grillkrydda
Till servering:
vitlökssås gjord på creme fracihe, vitlöks, italiensk salladskrydda och peppar
1. Koka äggnudlarna i buljong enligt anvisningar. Slå av spadet och fräs i olja. I med sweet chili, riven vitlök och soja efter smak. Krydda med grillkrydda. Kläck i ett ägg och stek tills ägget stelnat. Lägg i stor kastrull och på med lock.
2. Hacka paprikan och purjon. Fräs i olja, på med sweet chili, soja och grillkrydda. Häll sedan i kastrullen.
3. Skär broccolin i små buketter och stammen i mindre bitar. Förkoka ett par minuter i saltat vatten. Slå av spadet och fräs i olja. Även här ska det kryddas med sweet chili, soja och grillkrydda.
4. Blanda samman woken och servera till lax tillsammans med vitlökssås.
McManis Nr 6290
Viognier 2016, USA Kalifornien, 99:-
Mycket fruktig smak med inslag av fat, gula päron, mango, örter, ananas, kryddor och vanilj. Serveras vid 8-10°C till exotiskt kryddade rätter av fisk eller ljust kött, gärna med inslag av tropisk frukt.
-Mama Skogly ♥
Nudelwok, mmm :)
SvaraRaderaJa väldigt mumsigt!
RaderaLåter supergott, måste testas! När tillsätter du limen i nudlarna?
SvaraRaderaTack! Jag tillsätter limen när ägget har stelnat i nudlarna.
Radera