Daniel har ju fyllt 40 och eftersom vi var bortresta när han fyllde, var det i helgen dags att fira honom tillsammans med svärmor och svärfar. Här kommer receptet på förrätten vi bjöd på. Mums!
Toast med parmesansås, parmaskinka och sparris
4 skivor franskbröd
parmesansås (se recept nedan)
8 gröna sparrisar
riven parmesanost
rostade pinjenötter eller solrosfrön
8 skivor parmaskinka
crema di balsamico
Sås:
2 dl creme fracihe
ca 0,5 dl färskpressad apelsin
2 dl finriven parmesanost
salt och nymald svartpeppar
1. Rör ihop parmesansåsen.
2. Skär av den nedersta delen av sparrisen. Stek den runtom i grillpanna i smör några minuter på hög värme. Dra bort från värmen och låt sparrisen eftersteka någon minut i pannan. Krydda den med salt och peppar.
3. Rosta brödet och skär bort kanterna. På med sås, sparris, riven parmesan, pinjenötter eller solrosfrön, parmaskinka och ringla crema di balsamico över.
-Mama Skogly ♥
Åh, det där ser jättegott ut!
SvaraRaderaTusen tack!
RaderaOj vad gott
SvaraRaderaDu skulle kunna få bjuda mig på en bit :)
Kram Milla
Det kan vi ordna! Kram!
Radera