onsdag 28 februari 2018

Tonfiskgratäng

Den här har jag också bloggat om förut. En enkel fiskgratäng med mycket smak. Jag använde västerbottensost och det blev mumsigt värre. Ha nu en god torsdag, kamrater!


Tonfiskgratäng

4 port

Ris:
6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
3 dl långkornigt ris

Till gratängen:
2 burkar tonfisk i vatten 185/140 g
1 knippe dill
2 dl riven ost
2 påsar Rydbergs hollandaisesås

Koka vattnet med buljongtärningarna. I med riset och koka på svag värme enligt anvisningar.
Låt riset dra 5 minuter.
Häll upp riset i ugnsform.
Låt tonfisken rinna av och fördela fisken över riset.
På med klippt dill och riven ost.
Häll hollandaisesåsen över och in i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.
Servera med sallad.





-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar