Den här har jag också bloggat om förut. En enkel fiskgratäng med mycket smak. Jag använde västerbottensost och det blev mumsigt värre. Ha nu en god torsdag, kamrater!
Tonfiskgratäng
4 port
Ris:
6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
3 dl långkornigt ris
Till gratängen:
2 burkar tonfisk i vatten 185/140 g
1 knippe dill
2 dl riven ost
2 påsar Rydbergs hollandaisesås
Koka vattnet med buljongtärningarna. I med riset och koka på svag värme enligt anvisningar.
Låt riset dra 5 minuter.
Häll upp riset i ugnsform.
Låt tonfisken rinna av och fördela fisken över riset.
På med klippt dill och riven ost.
Häll hollandaisesåsen över och in i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.
Servera med sallad.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar