Friday, baby! Här har vi haft magsjuka de luxe. Fy å faan. Och så en massa nationella prov på det som ska rättas. Där av radioskuggan här inne. Inspirationen är nere på noll. Men kanske vänder det nu. Låt oss ha en god fredag på det, kamrater!
Jag älskar caesarsallad och i lördags gjorde Anette och jag en ny variant med grillad lax. Supermumsigt. Riktig sommarmat så här i slutet (hoppas jag) av vintern.
Caesarsallad med grillad lax
laxfilé med skinn
salt
peppar
romansallad
parmesanost
krutonger
caesardressing (se recept nedan)
1. Gör caesardressingen och ställ den kallt fram till servering.
2. Salta och peppra fisken, grilla den med skinnsidan ner först.
3. Lägg romansallad på en stor tallrik. Fördela den ljumma laxen ovanpå. På med riven parmesan och krutonger. Ringla dressingen över och servera på dirren!
Caesardressing:
2 äggulor
2 dl matolja
0,5 msk dijonsenap
6 inlagda sardeller med kapris i
1 dl parmesanost, riven
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil
2 tsk citronsaft
salt
nymald svartpeppar
Mixa alla ingredienser utan olja och gräddfil i en matberedare.
Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle under mixning. Rör sist i gräddfil.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar