Ny vecka, nya löjligheter. Vi hade kräftskiva hos syrran i lördags så bloggen kommer att bjuda på goda tillbehör denna vecka.
Ett recept från Elle Mat & Vin som Anette bjöd på. Vattenmelonen var inte jätteröd i färgen så den ser mer brun ut än röd som den egentligen ska bli. Men fräsch.
Melonshot med getoststänger
6 personer
1/2 vattenmelon
1/4 grön chili
6 stjälkar färsk mynta
2 msk lönnsirap
1/2 citron, saften
salt
Getoststänger:
1/2 grovt bröd
ca 120 g getost
4 stjälkar färsk mynta
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
1. Skär melonen i stora bitar och lägg i en matberedare eller skål med höga kanter. Kärna ur chilin och mixa ihop melon, chili och myntablad. Krydda med lönnsirap, citronsaft och salt. Förvara kallt fram till servering, servera gärna i kylda glas.
2. Värm ugnen till 190°. Skär brödet i avlånga stänger. Skär getosten i bitar och fördela på brödbitarna. Hacka mynta- bladen och fördela ovanpå. Droppa lite olja över, salta och peppra och grädda i ugnen ca 8 minuter. Servera till iskalla melonshots.
-Mama Skogly ♥
Vilken spännande melonshot och getost är gott!
SvaraRaderaTack! Ja visst är getost gott!
Radera