Min vän Erica (Ericas meny) kom förbi och ville plocka från min röda vinbärsbuske som stod helt oplockad och bara väntade på att någon skulle förbarma sig. Hon gjorde en supernajs dricka av bären och jag fick en stooor flaska som tack! Tack, bejb!
Rödvinbärsdricka
2 liter röda vinbär
2 liter kokt avsvalnat vatten
2 citroner
25 g citronsyra
ca 1 kg socker (det funkar med mindre om man inte vill ha den så söt)
1. Mosa sönder vinbären i en bunke.
2. Häll kokt och avsvalnat vatten över bären.
3. Skiva citronerna och lägg ner dem.
4. Tillsätt citronsyra.
5. Låt dra 1-2 dygn i kylskåp.
6. Sila och rör ner 1-1,5 kg socker.
7. Fryses lämpligen i 2 dl förpackningar. 2 dl spädes till 1 liter med vatten, alltså 2 dl saft + 8 dl vatten.
Ett tips är att frysa in saften i t ex engångsplastmuggar. Sen tar man bara fram en fryst klump, lägger i tillbringaren, fyller upp med vatten och så får man iskall dricka.
-Mama Skogly ♥
Rödvinbärssaft är barndom för mig, gott!
SvaraRaderaTrevligt!
Radera