söndag 2 september 2018

Spansk tortilla med plommon och ädelost

God morgon! Den här veckan har jag fått äran att instagramma åt @skellefteasweden. Så vill ni hänga med mig i veckan så hittar ni mig även där!

Ett recept från Året runt som vi också hade på kräftskivan.


Spansk tortilla med plommon och ädelost

4 skivor vitt bröd
8 ägg
2 dl grädde
1 näve rucolasallad, hackad
3–4 plommon, tärnade
140 g ädelost
ev salt

Garnering:
färsk timjan eller annat grönt

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Tärna brödet och stek i rikligt med smör.

3. Vispa äggen med matlagningsgrädden.

4. Lägg ett bakplåtspapper i bottnen av en ugnsform, lägg i brödtärningarna, strö över rucola och plommon.

5. Häll över äggsmeten, smula över ädelosten och ställ in i ugn ca 15 minuter.

6. Låt kallna, ta upp och skär i fyrkanter, strö över timjan.






-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: