God morgon! Den här veckan har jag fått äran att instagramma åt @skellefteasweden. Så vill ni hänga med mig i veckan så hittar ni mig även där!
Ett recept från Året runt som vi också hade på kräftskivan.
Spansk tortilla med plommon och ädelost
4 skivor vitt bröd
8 ägg
2 dl grädde
1 näve rucolasallad, hackad
3–4 plommon, tärnade
140 g ädelost
ev salt
Garnering:
färsk timjan eller annat grönt
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tärna brödet och stek i rikligt med smör.
3. Vispa äggen med matlagningsgrädden.
4. Lägg ett bakplåtspapper i bottnen av en ugnsform, lägg i brödtärningarna, strö över rucola och plommon.
5. Häll över äggsmeten, smula över ädelosten och ställ in i ugn ca 15 minuter.
6. Låt kallna, ta upp och skär i fyrkanter, strö över timjan.
-Mama Skogly ♥
Vad gott det låter med plommon och ädelost!
SvaraRaderaTack Katarina!
Radera