Friday baby! Erica (Ericas meny) bjöd på den här festliga röran till partajet. Jätte, jättegod.
Italiensk ostgran
ca 12 pers
100 g fetaost
7 dl grovt riven lagrad ost, t ex Svedjans gårdsost
50 g mjukt smör
300 g neutral färskost
soltorkade tomater i olja, ca 100 g
1/2 röd paprika
1/2 dl finhackad persilja
ett knippe hackad gräslök
Garnering:
blandade kärnfria oliver i olika färger
färsk rosmarin
stjärnformad pepparkaksform
ruccola
ev batteridriven ljusslinga av typ ståltråd
Till servering:
salta kex
crackers
rån
salami
lufttorkad skinka
Riv feta och den lagrade osten på den grova sidan och blanda med färskosten och smöret.
Finhacka de soltorkade tomaterna , paprikan , persiljan och gräslöken och blanda med osten.
Klä en konformat mått t ex en vas.
Tryck ner röran.
Låt stå kallt minst 1 timme.
Lägg ruccola på ett stort serveringsfat.
Ta ut oströran och ställ den mitt på fatet.
Forma till oströran, går bra med oljade händer eller engångshandskar.
Tryck fast oliver och rosmarinkvistar.
Toppa med stjärnan och ev linda en ljusslinga runt.
Lägg salami, kex och skinka runt granen.
(recept från Allas veckotidning)
-Mama Skogly ♥
Wow, så fin!
SvaraRaderaJa visst var den? Det är min kompis Erica som gjort den.
Radera