En festlig grej att ställa fram på julbordet eller till en mindre förrätt på nyårsafton om man ska servera en brakhuvudrätt. Erica bjöd på den här på förrättsbuffén.
Recept från Ericasmeny.
Laxpannacotta med pepparrot
ca 8 snapsglas/småburkar
2 gelatinblad
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk riven pepparrot
1-2 msk finhackad dill
1/2 finhackad rödlök
1 dl riven lagrad ost
smaka av med salt
Garnering:
100 g rökt lax
lime
dillvippa
1. Lägg gelatinet i kallt vatten, minst 5 min.
2. Krama ur och smält gelatinbladen i 1 dl av grädden. Rör tills det löst sig.
3. Ta kastrullen från värmen och rör ner resten av ingredienserna.
4. Häll upp i snapsglas eller i små burkar.
5. Ställ kallt några timmar att stelna.
6. Garnera med laxen , lime o paprika hade jag, eller med en dillvippa.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar