Googlade efter den godaste oxfilépastan och det här var receptet som kom upp. Riktigt mumsigt.
Oxfilépasta med champinjoner
300 g valfri pasta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
1 röd paprika
200 g champinjoner
2 dl mjölk
4 dl grädde
300 g oxfilé
6 msk rött vin
1 grönsaksbuljong
2 tsk japansk soja
salt och peppar
1 dl hackad färsk persilja
2 msk maizena
parmesanost
1. Koka pastan.
2. Skala och hacka lök. Fräs lök och vitlök i smör.
3. Ansa och strimla paprikan, stek mjuk i smör.
4. Skölj och rensa svampen. Skär den i skivor. Stek svampen i en torr stekpanna.
5. Tillsätt mjölken i stekpanna och koka upp under omrörning. Tillsätt grädden samt svampen, rör om och låt småputtra.
6. Skär under tiden filén i strimlor. Bryn köttet i någon msk smör i en panna. Salta och peppra. Lägg över i såsen och låt koka upp.
7. Rör ner vin, grönsaksbuljong och soja i såsen. I med löken och paprikan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
8. Skölj och hacka örterna och vänd i såsen. Red med maizena.
9. Riv ost.
10. Häll av pastan och blanda allt i en stor kastrull eller skål.
11. Servera med riven parmesan samt gärna klyftade tomater och sallad.
-Mama Skogly ♥
Ser krämigt gott ut!
SvaraRadera